Halloumi- o basilikafyllda kycklingfiléer med bulgur

Det går bra att förbereda kycklingfiléerna och förvara dem i kyl fram till stekning. Såsen kan också göras klar. Den kan serveras varm eller kall.

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skär en ficka längs med och under innerfilén på kycklingfilén. Salta och peppra runt om. Skär osten i 4 stavar. Lägg in dem tillsammans med basilikablad i fickan på filén. Vira runt skinkskivorna. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
3. Blanda samman ingredienserna till såsen.
– Hit kan förberedas –
4. Stek kycklingen i mitten av ugnen ca 20-25 min tills innertemperaturen är 68°.
5. Bulgur: Koka upp vatten och 1/2 tsk salt. Häll i bulguren och koka ca 10-15 min under lock på svag värme tills vätskan kokat in. Tärna under tiden squashen och skiva salladslöken. Fräs squashen några min i oljan. Tillsätt löken och låt den fräsa med någon min. Salta 1/2 tsk. Blanda fräset med den färdigkokta bulguren.
6. Lägg upp bulgur, kyckling och sallad. Servera såsen vid sidan om, den kan serveras kall eller värmas.

Recept från