Mazarin som tårta med peach melba. Supersöt avslutning med persikor, hallon och påskgodis.

För 10 bitar

Ingredienser

500 g mandelmassa
200 g smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
5 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 persikor eller 4 halvor på burk
100 g hallon + 25 g att passera

Glasyr:

3 dl florsocker
1,5 msk vatten
1 msk hallon passerade

Garnering:

50 g jellybeans eller påskgodis

Hallontårta med mazarinbotten — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med smöret. Tillsätt socker, ägg, vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
  2. Kärna ur och skär persikorna i bitar. Blanda ner persikor och hallon i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 min innan den lossas och får kallna på galler.
  4. Passera 25 g hallon genom en finmaskig sil. Kasta bort kärnorna. Blanda florsocker, vatten och passerade hallon och rör till en slät glasyr. Bred över glasyren på kakan och garnera med godis.