Smöret får en nötaktig och lite rostad smak då det bryns ljusbrunt innan det blandas i pajdegen.

För 8 formar

Ingredienser

125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:

200 g hallon frysta
0,5 dl strösocker
0,75 msk potatismjöl
100 g vit choklad
25 g mandelspån

Hallonpajer med vit choklad

1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret tills det fått ljusbrun färg. Ta kastrullen åt sidan och blanda i mjöl, socker, bakpulver och salt. Låt degen svalna. Tryck ut degen i 8 portionspajformar, ca 8 cm i diameter. Ställ dem på en plåt och låt stå kallt ca 30 min. Nagga och förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 min.
2. Blanda hallon med socker och potatismjöl. Grovhacka chokladen. Fördela hallonen i pajskalen och strö över choklad och mandelspån.
3. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem svalna och ställ sedan att kallna i kylskåpet. Servera med glass.