Den som vill varierar innehållet med andra frysta bär, t ex blåbär .

För 10 muffins

Ingredienser

5 dl vetemjöl (300 g)
2 dl strösocker
2,5 tsk bakpulver
2 tsk mald kardemumma
2 ägg
1 dl gräddfil
1 dl mjölk
50 g smält smör
3-4 dl frysta hallon

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner ägg, gräddfil, mjölk och smör. Häll smeten i stora muffins­formar av papper ställda på en plåt. Tryck i hallonen.
2. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt muffinsen kallna på galler.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette