Vill man förbereda kan man göra denna dessert dagen innan – den är lika fin och god första som andra dagen.

För 6 person(er)

Ingredienser

4 gelatinblad
1 dl strösocker
0,75 dl vatten
3 dl vispgrädde
3 dl hallonpuré
400 g hallon tinade

Spegel

2 dl hallonsaft utspädd
2 gelatinblad

1. Blötlägg gelatinbladen till både mousse och spegel.
2. Koka sockerlag på strösocker och vatten några minuter tills lagen är genomskinlig.
3. Lyft upp 4 gelatinbladen och låt dem smälta i sockerlagen. Låt svalna.
4. Vispa grädden. Passera hallonen genom en finmaskig sil. Blanda samman hallonpuré, sockerlag och grädde. Häll upp det i glas. Låt kallna och stelna.
5. Häll saften i en kastrull, lyft upp och smält 2 gelatinblad försiktigt i hallonsaften. Låt svalna. Häll spegeln över moussen. Ställ kallt att stelna.