Mums vilket lyxigt mellanmål, hallonkräm med äkta vaniljstång.
Vetebrödet blir som nybakat igen när det steks i smör och sedan vänds i socker.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 dl hallonsaft eller blandsaft
3 dl vatten
0,5 vaniljstång
2 msk potatismjöl
3 dl hallon
1 tsk strösocker

Sockerbullar

4 vetebullar
2 msk smör
0,5 dl strösocker

1. Blanda saft och vatten i en kastrull. Lägg i vaniljstången.
Låt koka upp.
2. Rör ut potatismjölet med lite vatten och häll ner det i soppan under omrörning. Lyft av kastrullen när första bubblan syns. Rör ner hallon. Strö socker på ytan så att det inte bildas skinn.
3. Skiva och stek brödskivorna 1-2 min på varje sida i smör i stekpannan. Ta upp dem och vänd skivorna i socker.