Recept på hallonkompott med mascarponefluff. Lättlagad efterrätt med hallon och citron.

För 4 personer:

Ingredienser

150 g hallon
1 msk strösocker
0,5 msk citron pressad

Fluff:

1 ägg
2 msk strösocker
1 tsk citronskal rivet
100 g mascarponeost

Garnering:

2 msk pistaschnötter skalade

20 minuter

Hallonkompott med mascarponefluff – gör så här:

  1. Lägg hallonen i en kastrull och tillsätt socker och citronsaft.
    Låt koka ca 2 min. Fördela kompotten i glas och låt kallna.
  2. Dela ägget. Vispa äggvitan till fast skum. Vispa äggula, socker och citronskal fluffigt. Rör i osten och vänd i äggvitan. Fördela fluffet på kompotten.
  3. Hacka nötterna och strö dem över desserten.

Bonniers stora bakbok – ett måste i varje bakande hem! 

Bonniers stora bakbok 2017