Hallonknutar med socker

Bullarna blir extra goda när de penslas med smält smör och doppas i strösocker. Recept på grunddegen hittar du här.

1. Gör grunddegen.
2. Hallonfyllning: Rör hallon med socker och majsstärkelse. Låt ev lite av vätskan rinna av i en sil.
3. Dela degen i två delar. Kavla ut en del till en 35×50 cm stor platta. Bred över hälften av hallonfyllningen längs med halva degplattan. Vik över den andra deghalvan.
4. Skär upp degen i 20 remsor. Tvinna dem och gör en knut. Lägg knutarna på en plåt med bakplåtspapper. Gör på samma sätt med den andra deghalvan. Låt bullarna jäsa 30 min under bakduk.
5. Sätt ugnen på 250°. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min. Låt svalna på galler under bakduk.
6. Smält smöret. Pensla ovansidan av bullarna i smöret och doppa dem i strösocker.

Recept från