För 40 st

Ingredienser

1 sats grunddeg (Se saffransdeg)

Färskostfyllning

200 g färskost t ex philadelphiaost
100 g smör rumstempererat
1 dl strösocker

Hallonfyllning:

200 g hallon
2 msk strösocker
1 msk Maizena majsstärkelse

Pensling:

1 ägg
2 msk pärlsocker
0,5 dl pistaschnötter hackade

1. Rör ner 1 g stött saffran eller 30 g flytande kronsaffran i degvätskan till 1 sats grunddeg.
2. Färskostfyllning: Rör ihop färskost, smör och socker med elvisp till en slät fyllning.
3. Hallonfyllning: Rör ihop hallon, socker och majsstärkelse.
4. Dela upp degen i två delar. Kavla ut en del till en 20×50 cm stor platta. Bred hälften av färskostblandningen över degen och bred därefter över hälften av hallonfyllningen. Rulla ihop till en rulle och skär i 20 bitar. Gör på samma sätt med den andra deghalvan.
5. Lägg bitarna i bullformar och låt dem jäsa under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 250°.
6. Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och pistaschnötter. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.