Hittar du inte salmiakströssel går det bra med turkisk peppar (salt-lakritskarameller) stött i mortel.

För 8 person(er)

Ingredienser

300 g hallon
5 dl vispgrädde
5 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g maränger grovt krossade
1 msk lakritsströssel eller 4 krossade turkisk peppar

Hallon- och salmiakparfait

1. Passera hallonen genom en finmaskig sil.
2. Vispa grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum. Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten. Spara några till garnering.
3. Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar. Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret. Ställ formen minst 5 timmar i frysen.
4. Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 min före servering. Garnera med krossade maränger.

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Fest, Övrigt