Hallon- och pistaschkrans

Grönfärgad mandelmassa och röda hallon sätter smak och färg på kransen.

Annonsen laddas.

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den lösts upp.
2. Tillsätt resten av degvätskan, socker och mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
3. Hacka nötterna. Riv mandelmassan och blanda med smör, nötter och florsocker. Färga fyllningen grön med lite hushållsfärg.
4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en rektangel, ca 30 x 40 cm. Bre på mandelmassan och strö över hallonen. Rulla ihop plattan och forma den till en krans. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper. Klipp kransen i skivor men inte helt igenom och vik varannan skiva åt höger och varannan åt vänster. Låt kransen jäsa ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
5. Pensla kransen med uppvispat ägg och strö över nötter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kransen svalna på galler.

Recept från Allt om Mat