Rabarbern bidrar med god syra till den här soppan, som påminner om gazpacho. Serveras kall.

För 12 pers på buffé

Ingredienser

500 g gurka
100 g rabarber
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 dl vatten
3 msk kycklingfond konc
3 msk rabarbersaft konc

Pilgrimsmusslor:

12 pilgrimsmusslor
1 msk smör
1 tsk salt
2 msk mynta hackad

Tillbehör:

1 dl matyoghurt

Gurksoppa smaksatt med rabarber samt myntastekt  pilgrimsmussla och yoghurt

 

1. Skala och skär gurka och rabarber i mindre bitar. Skala och skär lök och vitlök i mindre bitar. Mixa gurka, rabarber, lök och vitlök med vatten, fond och saft i en mixer eller med mixerstav.  Ställ soppan i kylskåpet.
2. Stek pilgrimsmusslorna lätt i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och strö över mynta. Låt musslorna svalna.
3. Häll soppan i portionsglas eller portionsskålar och lägg i musslorna. Toppa med yoghurt och servera.