Gurksoppa med dill

En svalkande soppa är jättefräscht varma sommardagar. Servera den till lunch eller som förrätt.

Ingredienser 4 person(er)

5 dl vatten
3 msk kycklingfond
1,5 dl dill, hackad
2 dl grekisk yoghurt
2 klyftor vitlök, pressad
2 st gurkor, stora
vitpeppar, nymald
flingsalt
Till servering:
100 g cocktailtomater
1/2-1 st chili, röd
1 bit gurka

1. Skala gurkorna, dela dem på längden och skrapa bort det mesta av kärnorna. Spar en bit gurka till garnering.
2. Skär resten av gurkan i grova bitar och mixa tillsammans med vatten, fond, yoghurt,
vitlök och dill. Smaka av med salt och peppar. Ställ soppan minst ett par timmar i kylen, men helst längre, den ska bli riktigt kall.
3. Skär den sparade gurkan i små tärningar. Klyv chilifrukten på längden, skrapa ur kärnorna och finhacka chiliköttet. Blanda gurka, chili och halverade tomater. Toppa soppan med grönsakerna.

Recept från