Recept på gult knäckebröd. Saffran ger smak och gurkmejan förstärker den påskgula färgen.

För 24 bitar

Ingredienser

15 g jäst
2,5 dl vatten
2 msk strösocker
1 tsk salt
1 saffran (0,5 g) påse
0,5 tsk gurkmeja
3 msk sesamfrön vita
1 dl rågsikt
3,5-4 dl vetemjöl

Tillbehör:

kittost
paprika gul
vindruvor gröna

Gult knäckebröd — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smula jästen i en bunke. Häll på det kalla vattnet. Rör i socker, salt, saffran, gurkmeja, sesamfrön och rågsikt. Arbeta in lite i taget av vetemjölet. Låt degen vila i kylskåpet ca 10 min.
  2. Dela degen i 6 bitar. Forma till runda bullar och kavla ut till rektanglar, ca 20 x 28 cm. Kavla med kruskavel och nagga med gaffel. Sporra eller skär varje rektangel i 4 bitar. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen 7-8 min tills bröden börjar få lite färg i kanterna. Låt kallna på galler. Servera knäckebröden med kittost, paprika och vindruvor.
Fler recept med: Bakning, Barn och familj, Fest, Matbröd, Påsk