Gulaschsoppa

En mustig gulaschsoppa. Servera gärna lite färsk chili i tunna skivor om du vill ha en hetare soppa.

Gulasch med köttfärs Receptbild - Allt om Mat
Lina Eriksson

Gulaschsoppa

Ingredienser 8 person(er)

Tillagning: ca 2 timmar

1. Skär köttet i tärningar. Blanda bitarna med 1/2 msk salt och ställ åt sidan.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk olja och 25 g smör i en stekpanna tills löken blir genomskinlig. Tillsätt paprikapulver, kummin och chilipeppar och fräs ytterligare ca 2 min. Lägg löken i en gryta.
3. Bryn köttet i 2 msk olja och 25 g smör i omgångar tills det får fin färg. Lägg köttet i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärningar, porter, tomatkross och peppar. Låt sjuda under lock 1–2 timmar. Hit kan förberedas redan dagen före.
4. Skala potatisen och skär den i tärningar. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda ner potatis och paprika i grytan och sjud under lock ytterligare ca 15 min, tills potatisen är mjuk. Smaka av med citronsaft och 1 tsk salt.
5. Gremolata: Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan. Blanda vitlök, persilja och citronskal till ett strössel. Servera grytan med gremolata och smetana eller crème fraiche.

Just nu: 4 nr av Allt om Mat + 2 vinglas från Iittala + tidningen digitalt för 129 kr!

NY_AoM_vin_980x300

Recept från