Bästa receptet på ungersk gulaschsoppa med högrev, chili och gremolata

Här hittar du ett kanonrecept på ungersk gulaschsoppa med högrev, chili och gremolata. Blanda gärna i lite färsk chili i tunna skivor om du vill få den mustiga gulaschsoppan ännu hetare. I detta recept använder vi högrev men gulaschsoppa, eller gulaschgryta som den även kallas, kan även göras på köttfärs.

ca 2 timmar

Recept: Ungersk gulaschsoppa med högrev, chili och gremolata

  1. Skär köttet i tärningar. Blanda bitarna med 1/2 msk salt och ställ åt sidan.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk olja och 25 g smör i en stekpanna tills löken blir genomskinlig.
  3. Tillsätt paprikapulver, kummin och chilipeppar och fräs ytterligare ca 2 min. Lägg löken i en gryta.
  4. Bryn köttet i 2 msk olja och 25 g smör i omgångar tills det får fin färg.
  5. Lägg köttet i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärningar, porter, tomatkross och peppar. Låt sjuda under lock 1–2 timmar. Hit kan förberedas redan dagen före.
  6. Skala potatisen och skär den i tärningar. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda ner potatis och paprika i grytan och sjud under lock ytterligare ca 15 min, tills potatisen är mjuk.
  7. Smaka av med citronsaft och 1 tsk salt.
  8. Servera grytan med gremolata och smetana eller crème fraiche.

Gremolata till gulaschsoppan

Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan. Blanda vitlök, persilja och citronskal till ett strössel.

 

 

 

Gulaschsoppa med köttfärs

gulasch-kottfars

Klassisk gulaschsoppa på högrev blir lika god med köttfärs. Här hittar du ett ljuvligt recept smaksatt med paprika och kummin.

 

 

Gulaschgryta

recept-8174-460x345

Matigare gulaschgryta. Klicka här för att komma till ett kanonrecept på gulaschgryta.

 

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från