Mmm…. mustigt! Recept på gulaschsoppa med tofu. Den här enkla rätten, där söta rotrukter möter smaksatt tofu, fick redaktionen att sucka lyckligt.

För 4 portioner

Ingredienser

200 g morötter
200 g rotselleri
200 g palsternacka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka timjan
2 msk tomatpuré
1 msk olivolja
1 l vatten
2 grönsaksbuljong, tärning
1 1/2 msk vitvinsvinäger
200 g tofu
2 msk rapsolja
2 krm salt
1 dl lätt crème fraiche

30 min

Gulaschsoppa med tofu – gör så här:

  1. Skala och skär morot, rotselleri och palsternacka i mindre bitar.
  2. Skala och strimla lök och vitlök. Plocka och finhacka timjan.
  3. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i oljan 1 min. Tillsätt vatten, buljongtärningar och vinäger. Tillsätt morot, rotselleri, palsternacka och timjan. Låt småkoka under lock 20 min.
  4. Tärna tofun. Stek den gyllenbrun 2–3 min, salta.
  5. Toppa soppan med tofun. Servera med en klick crème fraîche.