Gulaschgryta

Gulaschen får en försiktig hetta av cayennepeppar. Du som gillar ordentligt stark mat dubblar mängden.

Gulaschgryta Receptbild - Allt om Mat
Holger Edström

Gulaschgryta

Ingredienser 4 x 4 pers

2,5-3 kg högrev, eller benfri märgpipa
2-3 msk smör, till stekning
4 lökar, gula
2 tsk salt
2 msk paprikapulver
2 tsk torkad timjan, torkad
1 tsk mejram, torkad
4 klyftor vitlök, finriven
2 tsk hel stött kummin
1 tsk cayennepeppar
2-3 msk olivolja
2 l vatten
2 dl vatten
4 oxbuljong, mörk tärningar
1 citron, finrivet skal
Tillbehör:
paprika, röd 4x1 ( 1 / person)
paprika, gul 4x1 ( 1 / person)
bröd, 4x1 ( 1 / person)
matyoghurt, 4x2 dl ( 2 dl / person)

Gulaschgryta

1. Putsa köttet och skär det rent från fett, senor och hinnor. Skär det i bitar, ca 2 x 2 cm. Fräs köttet i omgångar i smör i het panna. Lägg över det i en rymlig gryta efter hand. Vispa ur stekpannan med vatten och häll det över köttet.
2. Skala och grovhacka löken. Lägg den i grytan tillsammans med salt, paprikapulver, citronskal, timjan, mejram, vitlök, kummin, cayennepeppar, olivolja, vatten och smulade buljongtärningar. Rör om och koka upp.
3. Låt grytan sjuda på låg värme under lock 1 1/2–2 timmar tills köttet är riktigt mört. Låt grytan kallna. Frys ev in 3/4 i tre formar till senare tillfälle.
4. Strimla röd och gul paprika som får sjuda med ca 2 min före servering. Servera med bröd och yoghurt.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler