Klassisk gulaschsoppa på högrev blir lika god med köttfärs. Smaksätt med paprika och kummin – det smakar ljuvligt.

För 4 personer

Ingredienser

500 g nöt- eller lammfärs
2 gula lökar
1 röd paprika stor
smör
2 tsk paprikapulver
1 tsk kummin hel
1,5 tsk mejram
2 tsk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater 1 burk
1 dl vatten
2 msk kalvfond
salt
nymald peppar
hackad persilja

Till servering:

gräddfil
bulgur

Gulasch med köttfärs – gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Skär paprikan i små tärningar. Fräs i smör utan att de tar färg. Blanda i paprikapulver, kummin och mejram och låt kryddorna fräsa med någon minut.
  2. Höj värmen, lägg i färsen och stek den smulig.
  3. Tillsätt soja, tomatpuré, tomater, vatten och fond. Koka ihop såsen under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över persilja. Servera med bulgur och en klick gräddfil.