Recept på gul soppa med pilgrimsmussla. Påskgul och fin blir soppan av gul paprika och tomater. Den blir gul även med röda tomater. Den kan lagas en dag i förväg och värmas före serveringen. I stället för pilgrimsmusslor kan man trä upp räkor på spett.

För 10 små glas

Ingredienser

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 paprika gul
1 paprika orange
1 msk smör
1 dl vitt torrt vin
6 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
4 tomater gula eller röda
1 dl mellangrädde
1 tsk strösocker
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Garnering:

10 pilgrimsmusslor
1 msk smör
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar

Gul soppa med pilgrimsmussla – gör så här:

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar.
  2. Fräs det i smör i en kastrull. Häll på vin och vatten.
  3. Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka ca 2 minuter.
  4. Skär tomaterna i bitar och lägg i dem och sjud några min. Mixa soppan med grädden. Smaksätt med socker, salt och peppar.
  5. Stek pilgrimsmusslorna i smör ca 2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera soppan i små glas och lägg i pilgrimsmusslorna på en träpinne.
Fler recept med: Fest, Övrigt, Påsk, Skaldjur, Soppa