Den kalla soppan har sting av chili och ingefära, vilket är gott till de grillade pilgrimsmusslorna i soppan. Välj den mindre mängden vinäger om du är känslig för syra.

För 8 personer

Ingredienser

750 g gula tomater
3 gula paprikor
0,5 gurka
3 selleristjälkar
1 vitlöksklyfta stor
0,5 röd chili t ex spansk peppar
2 msk ingefära färsk, grovt riven
1 dl olivolja
2-4 msk vitvinsvinäger
1,5 dl vatten
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

I soppan:

8 pilgrimsmusslor
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 msk rapsolja
3 msk gräslök finhackad

Gul gazpacho

 

1. Tärna tomaterna. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär gurkan i bitar. Ansa och skär sellerin i bitar. Skala vitlöksklyftan. Kärna ur och hacka chilin.
2. Blanda alla grönsaker med olivolja, vinäger, vatten, salt och peppar och ställ kallt att dra ca 20 min. Mixa till en slät puré med mixerstav.
3. Krydda pilgrimsmusslorna med salt och peppar. Grilla eller stek dem ca 1 minut per sida i grill- eller stekpanna.
4. Fördela soppan i soppskålar och lägg en pilgrimsmussla i varje. Strö över gräslök och servera.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Skaldjur, Soppa