Gubbröra med purjolök och senap

Recept på gubbröra med purjolök och senap. En riktig klassiker som man aldrig tröttnar på. Lägg röran på nybakat bröd.

Annonsen laddas.

15 min

Gubbröra med purjolök och senap

 

1. Låt ansjovisen rinna av och grovhacka den. Spara spadet till smöret till abborren.

2. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och koka äggen ca 8 min. Spola äggen med kallt vatten. Skala och grovhacka dem.

3. Ansa och finstrimla purjolöken. Fräs löken i smör i en stekpanna ca 3 min. Blanda i ansjovis, ägg och senap. Krydda med peppar. Ta pannan åt sidan och rör i crème fraîchen.

4. Fördela röran på rostat mörkt bröd och garnera med dill.

Recept från Allt om Mat