Grynsallad med ägg och kaprisdressing

20 min

1. Koka quinoan enligt anvisningen på för­packningen. Koka äggen 5 min och spola dem i kallt vatten. Skala och halvera dem.
2. Häll av och skölj bönorna. Skölj och dela tomaterna. Skölj, kärna ur och skär ­paprikan i bitar.
3. Fräs tomater och paprika i 1 msk olja 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Skala och skär löken tunt på tvären i ringar.
5. Vispa ihop senap, vinäger och 1 msk olja i en bunke. Krydda med 1/2 krm salt och 1 krm socker. Grovhacka och tillsätt kaprisen.
6. Blanda quinoa, bönor, tomater och paprika. Fördela salladen på tallrikar. Toppa med lök, ägghalvor, dressing och plockad timjan.

Recept från /LagaLätt