Grundrecept potatischips och tips på smaksättningar!

Grundrecept på potatischips. Man kan välja att göra ­klassiska potatischips, mandelpotatischips, stora chips av bakpotatis eller en lila variant av Blå Kongo-potatis.

40 min

Grundrecept potatischips

 

1. Skölj potatisen och skär den i riktigt tunna skivor, gärna på ­mandolin. Klappa potatisen med lite hushållspapper, så att fukten försvinner. Hetta upp oljan till 160° i en gryta eller fritös.
2. Lägg några potatisskivor åt gången, en och en, i oljan och fritera 1–2 min, tills de har blivit gyllenbruna. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta och smaksätt eventuellt chipsen.

• Svartpeppar. Dra några rejäla tag med svartpeppar­kvarnen över chipsen. Skaka runt.
• Chiliflakes. Smula 2 krm chiliflakes över chipsen.
Skaka runt.
• Vinäger. Droppa över 1–2 tsk röd- eller vitvinsvinäger när chipsen är nyfriterade. Skaka runt.
• Franska örter. Strö över ca 1 tsk kryddblandning. Skaka runt.

Recept från