Gör det bekvämt och baka med färdig brödmix. Ett grovt bröd med surdeg passar bra till sillen och andra salta pålägg. Utbudet är stort så välj ditt favoritbröd. I stället för två limpor enligt anvisningen på förpackningen har vi bakat ut degen till fyra mindre bröd. Tag med tre till picknicken och spara ett bröd till middagens silltallrik.

För 4 bröd

Ingredienser

1 kg ryskt grovbröd i påse
50 g jäst

1. Blanda och jäs degen enligt receptet på påsen.
2. Dela degen i 4 delar och rulla ut dem till längder, ca 25 cm långa.
3. Låt dem jäsa ca 30 minuter utan bakduk på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225°.
4. Skåra längderna med en vass kniv. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Fler recept med: Bakning, Matbröd, Midsommar, Övrigt, Picknick