Grova scones

Goda och grova scones som man bakar snabbt till dagens soppa eller när man upptäcker att brödet är slut på morgonen.

Recept: Grova scones

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka upp rågkross och vatten i en kastrull. Ta det från plattan.
  3. Blanda rågsikt, grahamsmjöl, solrosfrön, bakpulver, salt och kummin.
  4. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  5. Rör först ner filen i rågkrossblandningen och rör sedan ner allt i mjölet. Blanda till en deg.
  6. Dela degen i delar och forma dem till runda bullar med mjölade händer. Lägg dem tätt på bakplåtspapper på en plåt.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt dem svalna.

 

Ps. Originalrecept på scones hittar du här!

 

För fler variationer på scones – allt från scones med blåbär till scones utan gluten – hittar du på vår systersajt tidningen Hembakat. 

 

Missa inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från