Grov rösti med ricotta

Recept på grov rösti med ricotta. Röstin blir extra spröd och läcker om den steks i hälften olja, hälften smör. Servera den kall eller varm som snacks, förrätt eller på buffébordet.

Grov rösti med ricotta – gör så här:

  1. Skala potatis och morötter. Riv potatis, morötter och zucchini grovt på rivjärn eller matberedarens grova rivskiva. Krama ut så mycket vätska som möjligt ur grönsakerna. Blanda med mjöl, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Tryck ut grönsakssmeten till små plättar och stek dem i omgångar 3-5 min på varje sida.
  3. Blanda ricottan med rosmarin, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Lägg ihop röstin två och två med ricotta emellan.
  5. Servera röstin med sallad.

Recept från