Grönvit vintersoppa

Detta är två soppor som vid servering blandas i portionsskålen. Några granatäppelkärnor förhöjer både utseende och smak.

1. Grön soppa: Fräs lök, ingefära, spansk peppar, vitlök och koriander några minuter i en kastrull med smör. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp.
2. Lägg i ärterna och låt koka 3-5 min. Mixa med stav eller kör i mixer till en slät soppa. Smaka av med salt.
3. Vit soppa: Fräs lök i en kastrull med smör någon minut.
Tillsätt vatten och buljongtärning och koka upp. Lägg i blomkålsbuketterna och koka under lock ca 5-8 min tills blomkålen är mjuk, tillsätt vispgrädde.
4. Mixa med stav eller kör i mixer till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
– Hit går bra att förbereda –
5. Servering: Hetta upp sopporna var för sig. Späd eventuellt den gröna soppan med mer buljong. Servera först den gröna soppan i portionsskålar och ringla ner lite mindre av den vita soppan utan att röra om. Garnera med granatäppelkärnor.

Recept från