Grönt bullbröd

Ett bröd av bullar berikat med färska nässlor.

1. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 26 cm
i diameter. Lägg nässlorna i kokande vatten 1 min (spenat
tinas). Sila upp, krama ur och finhacka.
2. Smula jästen i en bunke och häll över ljummet vatten.
3. Tillsätt olja, honung, salt, nässlor eller spenat, solroskärnor och det mesta av mjölet.
Arbeta kraftigt till en smidig deg.
4. Jäs under duk ca 40 min.
5. Ta upp degen och knåda den, ev behövs mer mjöl. Dela
degen i 19 bitar, rulla bullar som läggs glest i formen, 12 i
en yttre ring, 6 i en inre samt en bulle i mitten.
6. Jäs under duk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
7. Pensla med vatten och strö över solroskärnor och grädda 20–25 min i nedre delen av ugnen.
Låt brödet svalna på galler under duk.

Recept från