Grönsallad med ärt- och myntaröra

En sallad som är snabb och supergod. Bönorna kan bytas ut mot 
andra sorter.

30 min

1. Skrubba potatisen och koka den i saltat 
vatten. Lägg ärterna att tina i kallt vatten.
2. Ansa vaxbönorna. Koka dem med haricots verts i lättsaltat vatten 2–4 min (de ska vara mjuka men med lite spänst). Häll av och spola dem i kallt vatten.
3. Strimla de soltorkade tomaterna. Skölj och skär salladslöken tunt, lite på snedden. Grovhacka nötterna. Bryt mozzarellan i mind-re bitar med händerna. Ansa spenaten.
4. Pressa vitlöken och plocka myntan. Mixa dem med gröna ärter, 2 msk olja, 3 krm salt och 1/2 krm peppar.
5. Halvera den  kokta potatisen, lägg den 
i en skål. Blanda i 1 msk olja, 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Tillsätt försiktigt vaxbönor, haricots verts, tomatstrimlor, salladslök och spenat.
6. Strö över mozzarellan och nötterna. 
Servera salladen med ärt- och myntaröran.

Recept från /LagaLätt