Recept på otroligt god grönsakswok med lammkorv.

För 4 personer

Ingredienser

600 g lammkorv
0,25 vitkålshuvud
0,5 rödkålshuvud
1 rödlök
1 zucchini liten
1 morot
100 g broccoli
2 msk ingefära riven färsk
1 spansk peppar röd
2 vitlöksklyftor
2 msk tamarisoja 
rapsolja att woka i

Till servering:

rostade sesamfrön färsk koriander

Grönsakswok med lammkorv – gör så här:

  1. Rosta sesamfröna i torr, het stekpanna och ställ åt sidan. Stek lammkorven i bitar. Ansa kålen och skär den i strimlor. Skala och strimla löken. Skär zucchinin i strimlor. Skala moroten och skär den i tunna strimlor med en rotfruktsskalare. Bryt broccolin i buketter.
  2. Skala och riv ingefäran och lägg den i en skål. Dela chilifrukten i halvor på längden, ta bort kärnorna och hacka fruktköttet fint.
  3. Lägg hacket i skålen tillsammans med ingefäran. Pressa ner vitlöken, häll i tamarisojan.
  4. Hetta upp lite rapsolja i en stor stekpanna eller wok. Woka grönsakerna på hög värme i turordning. Ta upp de olika sorterna och när alla sorter är wokade, blanda dem i woken. Slå på blandningen i skålen och rör om. Hetta upp före servering, blanda i lammkorven och strö över sesamfrön.