Grönsakswok med lammkorv

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV GI Viktkoll

1 Rosta sesamfröna i torr, het stekpanna och ställ åt sidan. Stek lammkorven i bitar. Ansa kålen och skär den i strimlor. Skala och strimla löken. Skär zucchinin i strimlor. Skala moroten och skär den i tunna strimlor med en rotfruktsskalare. Bryt broccolin i buketter.
2 Skala och riv ingefäran och lägg den i en skål. Dela chilifrukten i halvor på längden, ta bort kärnorna och hacka fruktköttet fint.
3 Lägg hacket i skålen tillsammans med ingefäran. Pressa ner vitlöken, häll i tamarisojan.
4 Hetta upp lite rapsolja i en stor stekpanna eller wok. Woka grönsakerna på hög värme i turordning. Ta upp de olika sorterna och när alla sorter är wokade, blanda dem i woken. Slå på blandningen i skålen och rör om. Hetta upp före servering, blanda i lammkorven och strö över sesamfrön.

Recept från