Salladen har kryddats ordentligt med curry, kardemumma, spiskummin och paprikapulver. Ungefär samma kryddor finns i tacomix om du vill använda det i stället och experimentera lite själv.

För 10 person(er)

Ingredienser

Grönsakssallad

1 kg färskpotatis tvättad
200 g rädisor
200 g sockerärter
1 rödlök
4 salladslökar

Kryddig gräddfilsdressing

0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk curry
0,5 tsk kardemumma mald
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk svartpeppar nymald
3 dl gräddfil
0,5 msk salt

1. Skölj och skrubba potatisen ren. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna och halvera på mitten. Klyfta rädisorna, snoppa sockerärterna, skala och skiva rödlöken och skiva salladslöken. Spara lite salladslök till garnering. Blanda grönsakerna med potatisen.
2. Blanda alla kryddorna till dressingen i en bunke. Tillsätt gräddfilen. Smaka av med salt.
3. Blanda ihop gräddfilsdressingen och grönsakssalladen och lägg upp på ett fat. Garnera med den sparade salladslöken.