En klassisk pickels som får vacker färg av morötter och röd lök.

För 2 liter

Ingredienser

1 kg grönsaker blandade, t ex blomkål, morötter och lök, gärna i olika färger
1 dl salt
1,4 l vatten
1 tsk gula senapsfrön
4 lagerblad
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl strösocker

1. Ansa och skala grönsakerna. Bryt blomkålen i buketter. Skär morötterna i bitar.  Skär löken i klyftor. Förväll blomkålen i lättsaltat vatten ca 3 min.
2. Lägg grönsakerna i en bunke. Blanda salt och 1 liter vatten och häll över grönsakerna. Låt grönsakerna stå i kyl över natten.
3. Häll av grönsakerna och lägg dem i glasburkar varvade med senapsfrön och lagerblad.
4. Koka upp ättika, socker och 4 dl vatten i en kastrull. Häll lagen över grönsakerna, sätt på lock och förvara kallt.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Vegetariskt