Recept på grönsakspasta med rostade pumpakärnor, parmesan och pesto. Missa inte pumpakärnorna, de ger en trevlig knaprighet åt rätten.

För 4 personer

Ingredienser

4 morötter (500 g)
1 stor squash (500 g)
2 paket färsk tagliatelle (250 g)
2 msk olivolja
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl rostade, saltade pumpakärnor
50 g färskriven parmesanost
4 msk basilikapesto

30 min

Gör så här:

  1. Skala och hyvla långa remsor av morötter och squash med en potatisskalare.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Stek grönsakerna i olja i en stekpanna. Skala och pressa över vitlöken. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  4. Häll av pastan men spara ca 2 dl av kokvattnet. Skölj pastan i lite vatten. Vänd ner pastan i stekpannan. Låt fräsa ca 1 minut. Tillsätt kokvattnet och rör runt.
  5. Häll upp pastan på ett fat. Strö över pumpakärnor, parmesan och pesto. Garnera med nymald peppar.
Fler recept med: Näringsberäknat, Smalt