Grönsakspaj

Ett bra recept på en paj som både är smakrik och relativt smal har vi fått av Inger. Så här i grönsakssäsongen kan man variera grönsakerna efter smak och tillgång. Gräddas den i mikrovågsugn krisppanna tar det ca 15-18 min.

Grönsakspaj Receptbild - Allt om Mat
Holger Edström

Grönsakspaj

Ingredienser 6 bitar

Pajdeg:
75 g smör
3 dl vetemjöl, (ca 180 g)
0,5 dl lätt kesella, 1%
Fyllning:
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 st ägg
1 st vitlöksklyfta
75 g fetaost
2 dl lätt kesella, 1%
Grönsaker:
5 st tomater, soltorkade och marinerade
1 msk olivolja
1 st purjolök, liten
1 st röd paprika
75 g fetaost
3 dl broccolibuketter
10 st oliver, gärna med kärna

1. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och kör hastigt till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, 24 cm. Ställ kallt ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 200°. Fyllning: Blanda ägg och kesella. Smula ner fetaosten. Pressa i vitlöksklyftan. Salta och peppra.
3. Grönsaker: Förväll broccoli i lättsaltat vatten ca 5 min, låt rinna av väl i durkslag. Strimla purjolök och paprika och fräs dem i olivolja några minuter. Strimla de soltorkade tomaterna.
4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 min. Lägg i grönsaker, oliver, smula i fetaosten och häll över fyllningen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 min eller tills den stannat och fått lite färg.

Recept från