Grönsaksgryta med tofu och nudlar

Recept på grönsaksgryta med tofu och nudlar. Fräs grönsaker och soja och blanda med nudlar. Servera i en stor gryta.  

För 4-6 personer:

Ingredienser

500 g vitkål
2 rödlökar
4 vitlöksklyftor
1 morot
250 g champinjoner
100 g haricots verts
100 g minimajs
200 g tofu fast
2 msk rapsolja
2 msk soja japansk
1 tsk salt
250 g risnudlar
150 g spenat eller grönkål

30 minuter

 Gör så här:

  1. Ansa och skär kålen i små bitar. Skala och hacka lök, vitlök och morot. Ansa champinjonerna och skär dem i bitar. Ansa och skär haricots verts och minimajs i bitar. Skär tofun i bitar.
  2. Fräs lök och vitlök i olja tills de blivit mjuka och genomskinliga. Tillsätt kål, morot, champinjoner, haricots verts och minimajs och fräs ytterligare ca 5 min. Blanda ner tofun. Krydda med soja och salt.
  3. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av men spara kokvattnet. Blanda ner nudlarna i grönsaksfräset. Häll över ca 5 dl av kokvattnet. Låt sjuda ca 2 min.
  4. Blanda ner spenat eller grönkål i grytan och servera genast.

Recept: Lobsang  Dhamchoe