Grönsaksgratäng med fluffigt täcke

40 min + 10 min i ugn
Det fluffiga täcket passar även utmärkt att täcka både fisk- och kycklingfiléer med.

1. Sätt ugnen på 250°. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg dem med den kupade sidan uppåt på en plåt. Grilla paprikorna högt upp i ugnen ca 15 min tills skalet börjar bli svart och bubbligt. Låt svalna, gärna i plastpåse – då går det lättare att dra bort skalet. Lägg dem i en ugnssäker form eller i 4 ugnssäkra portionsformar.
2. Skär auberginen i skivor. Strö över saltet. Pensla skivorna med oljan och grilla dem ca 2 min per sida i grillpanna eller stek dem i stekpanna. Lägg aubergineskivorna på paprikan.
3. Skala och skär löken i ringar. Strö dem över paprika och aubergine.
4. Dela äggen. Blanda äggulorna med senapen och vispa i oljan lite i taget. Rör i gräddfilen och krydda med salt och peppar. Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum. Vänd ner äggvitorna i gräddfilssmeten. Bred smeten över grönsakerna. Smula sönder brödet och blanda med ost och pressad vitlök. Strö blandningen över grönsakerna.
5. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera gratängen som ensamrätt med bröd eller som tillbehör till t ex stekt fisk eller kyckling.

Recept från