Grönsaker med sjögräs-strössel

Recept på grönsaker med sjögräs-strössel.Krispiga grönsaker som doppas i smakrik fruktig olivolja och sedan i strössel av rostat sjögräs. 

För 6-8 personer:

Ingredienser

2 blomkålshuvuden små, gärna i olika färger
4 snackgurkor
2 polkabetor
2 gulbetor
1 kruka grönkålsblad späda
1 dl olivolja fruktig, gärna novello
1,5 dl sjögräschips rostade, t ex Risbergs

10 minuter

Gör så här:

  1. Skär blomkålen i mindre buketter och halvera gurkorna. Skala eller skrubba betorna väl med rotfruktsborste och skär dem i tunna skivor. Smula eller hacka sjögräschipsen.
  2. Låt var och en doppa grön-sakerna först i olja och sedan i sjögräsströsslet. 

 

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt