Grönmögelost med fikonfylld brioche

Grönmögelost och färska fikon är en utmärkt smakkombination.

1. Smält smöret. Låt det svalna till ca 35°.
2. Blanda vetemjöl, salt och strösocker i en bunke.
Häll blandningen i matberedare.
3. Slå över smöret. Smula ner jästen. Tillsätt äggen.
Kör blandningen i matberedare 5 minuter.
4. Placera degen i en bunke. Täck med plast- eller aluminiumfolie.
Ställ i kylen minst 12 timmar.
5. Sätt ugnen på 200°. Knåda degen lätt. Rulla till en längd.
Dela rullen i 8 bitar.
6. Rulla degen till bollar som plattas ut på mjölat bakbord till 10-12 cm diameter.
7. Klipp av fikonskaften. Placera fikonen på degen. Rulla ihop så att degen täcker runt om. Placera i bakformar 7-8 cm i diameter.
Låt jäsa ytterligare 1 timme.
8. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt briocherna svalna övertäckta, på galler.
9. Ta dem ur formarna. Dela dem på mitten med en vass kniv.
Hetta upp en torr grillpanna. Grilla briochehalvorna högst en halv minut före serveringen. Servera.

Recept från