En mustig, krämig soppa som passar att göra i dubbel sats.

För 4 pers

Ingredienser

Grönkålssoppa med stekta tortillabröd

750 g färsk grönkål eller 700 g fryst, hackad grönkål
50 g smör
1 liter vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

1 förp naturell färskost (100 g, 17 %)
4 tortillabröd (á 42 g)
2 tomater
1 tsk salt
1/2 krm nymald svartpeppar

20 min

Grönkålssoppa med stekta tortillabröd

  1. Repa och strimla grönkålen. Fräs den mjuk i smör i omgångar i en gryta.
  2. Häll på vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningarna. Låt sjuda under lock ca 5 min, tills grönkålen är mjuk. Mixa soppan slät med mixerstav. Salta och peppra.
  3. Bre färskost på hälften av tortillabröden. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg ovanpå. Strö över salt och peppar. Lägg ihop bröden två och två.
  4. Stek bröden i torr panna 2 min på varje sida. Skär i bitar. Servera till soppan.

Tips: Servera gärna med halverat löskokt ägg i soppan.

 

SE ÄVEN: Grönkålssoppa med chili och tunnbrödsrulle