Grönkålssoppa med stekta tortillabröd

En mustig, krämig soppa som passar att göra i dubbel sats.

20 min

Grönkålssoppa med stekta tortillabröd

  1. Repa och strimla grönkålen. Fräs den mjuk i smör i omgångar i en gryta.
  2. Häll på vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningarna. Låt sjuda under lock ca 5 min, tills grönkålen är mjuk. Mixa soppan slät med mixerstav. Salta och peppra.
  3. Bre färskost på hälften av tortillabröden. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg ovanpå. Strö över salt och peppar. Lägg ihop bröden två och två.
  4. Stek bröden i torr panna 2 min på varje sida. Skär i bitar. Servera till soppan.

Tips: Servera gärna med halverat löskokt ägg i soppan.

 

SE ÄVEN: Grönkålssoppa med chili och tunnbrödsrulle

Recept från