Grönkål är nyttigt, billigt och gott!  Och snabblagat – på en kvart står denna soppa på bordet. Om grönkålen ger mersmak – se recept på sid 68.  

För 4 portioner

Ingredienser

1 1/2 msk limejuice färskpressad
1 chilifrukt röd
1 msk rapsolja
500 g hackad grönkål fryst
3 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
400 kml kokosmjölk
4 ägg
2 krm salt
1 msk smör
1 krm svartpeppar

20 min

Grönkålssoppa med chiliägg

  1. Pressa limejuicen. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Hetta upp oljan i stor kastrull eller gryta. Tillsätt och tina grönkålen under omrör­ning 2 min.
  3. Tillsätt limejuice, vatten och buljong-tärningar. Koka upp och låt sjuda under lock 3 min.
  4. Tillsätt kokosmjölken och hetta upp på nytt.
  5. Vispa snabbt ihop ägg och salt i en bunke.
  6. Fräs chilin i smöret, tillsätt äggen och stek till äggröra i het panna under omrör­ning (röran ska precis stelna). Servera genast i soppan. Mal över peppar.

 

SE ÄVEN: Grönkålssoppa med chili och tunnbrödsrulle