Grönkålssoppa som kan varieras i det oändliga. Här serveras den med en mättande tunnbrödsrulle fylld med ägg.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 lök gul
2 vitlöksklyftor
1 chili, t ex röd spansk peppar
1 påse grönkål fryst (550 g)
1 l vatten
2 grönsaksbuljong tärningar
1,5 dl crème fraiche
0,5 tsk salt

Tilllbehör:

4 ägg hårdkokta
0,5 chili, t ex röd spansk peppar
0,5 dl crème fraiche
2 krm salt
4 tunnbröd mjuka

Grönkålssoppa – gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.
  2. Lägg det i en kastrull tillsammans med grönkål, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda ca 5 min.
  3. Tillsätt crème fraiche och koka ca 5 min. Mixa soppan slät med mixerstav eller i en matberedare.
  4. Skala och finhacka äggen. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ägg, chili, crème fraiche och salt. Bred ut blandningen på mjuka tunnbröd och rulla ihop. Skär dem i bitar och servera dem till soppan.