Recept på grönkålssallad med saffransdressig. Krispig grönkål med frasigt stekt halloumi, frukt, nötter och en syrlig dressing med saffran är smaker som passar bra tillsammans.

För 6 personer

Ingredienser

Grönkålssallad med saffransdressig

150 g grönkål
1/4 påse saffran (à 1/2 g)
1 msk äppelcidervinäger
1 msk flytande honung
1 msk + 2 msk olivolja
1 krm salt
3 apelsiner
3 färska fikon
1 förp halloumiost (200 g)
1 dl rostade hasselnötter
1 tsk flingsalt

20 min

Grönkålssallad med saffransdressig

  1. Ansa och grovstrimla grönkålen. Förväll den i kokande saltat vatten ca 30 sekunder. Häll av och spola av med kallt vatten. Låt rinna av på en handduk.
  2. Vispa ihop saffran, vinäger, honung och 1 msk olja. Krydda med salt.
  3. Skala apelsinerna med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Ansa och skär fikonen i skivor.
  4. Skär halloumin i kuber. Stek dem runtom i 2 msk olja. Grovhacka hassel-nötterna.
  5. Varva grönkål, apelsin, fikon, halloumi och nötter på ett fat. Ringla över dressing och strö över flingsalt.
Fler recept med: Buffé, Jul, Övrigt, Sallader, Vegetariskt