Grönkålsbladen kan bytas ut mot romansallad.

För 10 personer på buffé

Ingredienser

100 g sötmandel
2 gul- eller polkabetor
2 morötter, gärna i olika färger
1/3 rättika (400 g)
5 grönkålsblad
70 g blandad späd sallad, t ex rucola, mangoldskott eller babyspenat
1 dl torkade körsbär eller tranbär
2 dl blåbär
1/2 tsk rapsolja
2 krm salt
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja

25 min

Grönkålssallad med blåbär

  1. Skålla och skala mandeln. Skala betor, morötter och rättika och hyvla dem i tunna remsor med potatisskalaren. Riv grönkålen i små bitar och blanda med rotfrukter och sallad.
  2. Strö över torkade bär och blåbär. Rosta mandeln i en het stekpanna. Droppa över rapsolja och strö på salt. Strö mandeln över salladen. Ringla över vinäger och olivolja.
Fler recept med: Övrigt