Grönkålsrutor med cheddar toppade med rödlök och mandel

Recept på grönkålsrutor. Cheddarosten kan bytas ut mot samma mängd lagrad prästost,
17 procent.

15 min + 35 min i ugnen

Grönkålsrutor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Finstrimla grönkålen. Stek grönkålen mjuk i 1 msk smör ca 3 min. Riv osten.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar.  Blanda ner grönkål och ost. Häll blandningen i en form, ca 12 x 26 cm, klädd med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min.
  3. Skala och strimla löken. Stek den mjuk i 1 msk smör ca 5 min. Tillsätt vinägern. Rosta mandeln ca 3 min i torr stekpanna. Låt mandeln svalna och grovhacka den.
  4. Skär grönkålslådan i rutor. Lägg på lök och mandel vid servering.

Recept från