Grönkålschips – vegetariskt som snacks till öl eller julmust

Recept på grönkålschips.

10 min + 20 min i ugne

Grönkålschips – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Bryt ­grönkålen i mindre bitar och skär bort den grova mittsträngen. Lägg den på en plåt och ringla över rumsvarm kokosolja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Vänd runt ­bladen 2–3 gånger under tiden. Strö över saltet.
  2. Dipp: Blanda yoghurten med ajvar relish, pressad vitlök, ­chili­flakes och salt.
  3. Servera grönkålen till dippen.

Tips!
Servera gärna grönkålschipsen med rostade valnötter. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Lägg nötterna på en bit hushållspapper och låt kallna. Salta eventuellt.

 

Recept av Elisabeth Johansson.

 

P.S. Tips på fler varianter av rotfruktschips? Här är ett gott och nyttigt recept från tidningen ToppHälsa!

Recept från