Grönkålsbollar med halloumi och citrondipp

Grönkålsbollarna med halloumi är godast nyfriterade, men bollarna kan förberedas och ställas kallt före minglet. Panera och fritera dem strax före servering.  

För 20 bollar:

Ingredienser

1 gul lök
200 g grönkål (150 g plockad)
200 g halloumiost
2 msk olivolja
2 msk vetemjöl
0,5 tsk spiskummin mald
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Panering:

2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl panko japanskt ströbröd

Citrondipp:

5 dl matyoghurt
1 tsk citronskal rivet
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

25 minuter + tid i kyl eller frys

Grönkålsbollar med halloumi och citrondipp – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Plocka grönkålen av den grova stjälken. Riv osten.
  2. Stek lök och grönkål i olja ca 3 min. Ta upp i en skål och blanda ner ost och mjöl. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Mixa ihop till en smidig smet.
  3. Forma smeten till bollar och ställ i kylen.
  4. Citrondipp: Blanda alla ingredienser.
  5. Vispa upp äggen till paneringen. Doppa  bollarna i mjöl, ägg och sist i panko. Värm oljan i en kastrull till 160°. Fritera bollarna  gyllenbruna. Lyft upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Servera bollarna nyfriterade med citrondipp.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Fler recept med: Ägg och mejeri, Jul, Övrigt