Lite vin i buljongen rundar av och ger god syra. En matsked citronsaft kan ersätta vinet.

För 2 person(er)

Ingredienser

150 g pastasnäckor
1 vitlöksklyfta hackad
1 msk olivolja
150 g tomater 8-10 st, små gula
100 g minimajs
100 g gröna bönor
1 knippa timjan några kvistar
0,5 dl vin torrt vitt, (kan uteslutas)
0,5 hönsbuljongtärning
1 dl vatten
1 krm svartpeppar grovmald
1 krm salt
2 msk basilika

1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
2. Fräs vitlök i olivolja tills den får lite färg. Tillsätt tomater, minimajs, gröna bönor och timjan och stek ytterligare ca 2 min.
3. Tillsätt vin, buljongtärning, vatten, svartpeppar och salt. Låt sjuda några minuter.
4. Blanda ner den kokta pastan och basilika. Servera direkt på tallrik.