Vill man ha en hetare soppa kan mängden grön currypasta ökas. Shiitakesvampen kan ersättas med kantareller.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1,5 msk currypasta grön
400 g shiitakesvamp
2 salladslökar
1 msk smör
3 msk thaibasilika hackad
3 msk sweet chilisås

Tillbehör:

50 g bröd per person

Grön thaisoppa med shiitakesvamp

1. Koka upp vatten, buljongtärningar och kokosmjölk i en gryta. Tillsätt currypastan.
2. Ansa svampen. Ansa och strimla salladslöken. Fräs svampen i smör i en stekpanna ca 5 min. Blanda i lök, basilika och sweet chili.
3. Servera soppan med svampfräset och bröd.

Ca 460 kcal per portion
29 g fett 10 g protein
37 g kolhydrater