Grön sparrissoppa med ägghalva och ostflarn

En snabblagad förrättssoppa som kan förberedas dagen före servering. Äggen är godast ljumma i soppan. Servera med parmesanostflarn.

1. Lägg äggen i kallt vatten och låt koka upp. Koka dem ca 5 min. Spola äggen i kallt vatten så att kokningen avstannar.
2. Ansa sparrisen och skär den i mindre bitar. Spara några fina knoppar att garnera soppan med. Skala och skär löken i mindre bitar.
3. Fräs löken i olja i en gryta. Häll över vinet och låt koka tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt grädde, vatten, fond och lagerbad. Krydda med salt och peppar. Blanda i sparrisbitarna.
4. Koka soppan under lock ca 10 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Blanda ner persiljan.
5. Koka de sparade sparrisknopparna i lättsaltat vatten i en kastrull ca 2 min. Skala och halvera äggen. Servera soppan med ägghalvor och sparrisknoppar.

Recept från