Grön sparrispizza

Recept på grön sparrispizza. Förbered pizzabottnar och lägg på sparris, kapris, ost och salvia och gratinera när de ska ätas.

15 minuter + 30 minuter jäsning + 20 minuter i ugn

 Gör så här:

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt. Blanda ner nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen) och arbeta degen smidig ca 5 min. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek. Sätt ugnen på 250°.
  2. Dela degen i fyra bitar, kavla ut till runda pizzor på mjölad arbetsbänk. Skiva mozzarellan, fördela den på pizzorna. Strö på hälften av parmesanen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min.
  3. Tunna sparrisar kan läggas direkt på de förgräddade bottnarna, grova stjälkar skärs längs med. Strö över kapris, salvia och resterande parmesan. Ringla över olja. Krydda med flingsalt. Grädda ytterligare ca 10 min.

Recept från